Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Originele kerstkoekjes maken

Originele kerstkoekjes maken

0
Koekjes en biscuitjes met de geur van Kerstmis? Die kun je zelf maken aan de hand van onze recepten voor de feestdagen.

Een schaal zelfgemaakte koekjes is een uitstekend idee voor de eindejaarsfeesten! Met enkele extra kruiden en leuke bakvormpjes maak je met een recept voor klassieke koekjes en biscuits de perfecte kerstkoekjes.

Traditionele kerstkoekjes

Alleen van het idee van kerstkoekjes loopt het water je al in de mond. Het bakken verspreidt een aangename geur in huis … en dan is er natuurlijk ook het moment waarop je mag proeven van al die warme, geurige creaties! Het koekjesrecept dat je gewoonlijk gebruikt, kan overigens volledig volstaan: je hoeft het deeg alleen maar in verschillende balletjes op te splitsen en elk balletje een andere smaak te geven. De typische smaken voor kerstkoekjes zijn kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, vijfkruidenpoeder en gember. Je kunt ook je eigen mengeling maken: sinaasappel-kaneel, citroen-gember … Of onze receptideetjes uitproberen!

Klassieke kerstkoekjes revisited

Dit zijn zes ideeën voor zelfgemaakte, unieke koekjes voor Kerstmis:

  1. Kerstkoekjes met kruidkoek: iedereen kent de kleine mannetjes van kruidkoek. Maak jouw koekjes origineel en ga voor nieuwe vormpjes zoals kerstboompjes, sterren, sneeuwvlokjes of hartjes!
  2. ’Shortbread’ kerstkoekjes: dit bijzonder lekkere zandkoekje vindt zijn herkomst in Schotland. Het recept is doodsimpel. Je hebt 100 g suiker, 200 g zachte of licht-gezouten boter en 300 g bloem nodig. Deze ingrediënten meng je snel (het deeg mag niet te lang bewerkt worden) en smeer je uit in een rechthoekige bakvorm in een ongeveer 1,5 cm dikke laag. Laat 30 minuten op 150°C bakken in de oven. Zodra je het uit de oven haalt, snijd je het shortbread in zijn bakvorm in driehoekjes of rechthoekjes, zoals je zelf wilt! Laat de koekjes eerst goed afkoelen voor je ze serveert.
  3. Glazuur met gember: dit suikerglazuur tovert om het even welk biscuitje van gewoon kruimeldeeg om tot een heerlijk kerstkoekje. Vermeng honing, poedersuiker en gember, voeg water toe en klop tot het beslag glad is, maar niet te vloeibaar. Wacht tot je gebakjes gebakken en goed afgekoeld zijn. Pas daarna kun je het glazuur erop uitsmeren met een keukenpenseel.
  4. Biscotti met kruiden: maak op basis van het klassieke recept van Italiaanse amandelkoekjes je eigen kerstversie! Voeg kleine stukjes gekonfijte gember, kaneel en vijfkruidenpoeder toe.
  5. Latte met speculaas: het is niet echt een kerstkoekje, maar met één slokje van deze latte komen je alle winteraroma’s tegelijk in de mond! Maak een lichte koffie, waar je een grote mespunt van deze kruidenmengeling toevoegt: kaneel, kardamom een gemberpoeder. Voeg koeienmelk, schapenmelk of een plantaardige melk toe, en eventueel suiker. Perfect voor een extra lekker kerstontbijt.
  6. Volg onderstaand recept voor kerstcookies met kaneel en suiker!

Recept voor kerstcookies met kaneel en suiker

Ingrediënten voor kerstcookies:

  1. 3 theelepels witte suiker
  2. 3 theelepels gemalen kaneel
  3. 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  4. 220 g bruine suiker
  5. 110 g witte suiker
  6. 240 g zachte boter
  7. 2 eieren
  8. 2 theelepels vloeibaar vanille-extract
  9. 350 g bloem
  10. 3 snuifjes bakpoeder
  11. 1 snuifjes zout

Bereiding van je kerstcookies:

  1. Verwarm de oven voor op 150°C
  2. Meng de 3 theelepels witte suiker met de kruiden in een kommetje en zet opzij.
  3. Vermeng de bruine en witte suiker in een slakom of in de kom van je keukenrobot. Voeg de boter toe en roer het mengsel tot het een korrelige textuur heeft. Voeg nu de eieren en het vloeibaar vanille-extract toe en meng met de klopper of de robot tot het mengsel luchtig mousserend is.
  4. Vermeng de bloem, het bakpoeder en het zout met de klopper in een grote, aparte kom. Voeg dit mengsel toe aan je suikermengsel en roer zachtjes om, net genoeg om ervoor te zorgen dat alles goed vermengd is. Als je het cookiesbeslag te lang omroert, krijg je harde cookies!
  5. Vorm kleine balletjes zo groot als okkernoten en rol ze door het kruidenmengsel. Druk de balletjes plat op een vel bakpapier en laat 18 tot 20 minuten bakken in de oven. Terwijl je cookies in de oven staan, kun je snel de afwas doen met je Dreft Original afwasmiddel. Zodra je kerstcookies wat afgekoeld zijn, kun je ze van de bakplaat halen en op een schaal of rooster leggen, zodat ze volledig kunnen afkoelen voordat je ervan geniet.
  6. En jij, wat zijn jouw favoriete recepten voor kerstkoekjes?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou:

Beheer Cookies